تحولات منطقه

محققان پژوهشگاه رویان تحقیقاتی را بر روی 3 بیمار مغزی و عصبی در دست اجرا دارند و امیدوارند بتوانند با استفاده از سلولهای بنیادی روشی را برای بهبود بیماران مبتلا ارائه دهند. <BR>

درمان 3 بیماری مغزی با سلول بنیادی/ امیدهای تازه برای مبتلایان به MS
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

دکتر لیلا عرب- مجری طرح در گفتگو با خبرنگار مهر، با بیان اینکه در حوزه مغز و اعصاب 3 پروژه در این پژوهشگاه اجرایی شده است، افزو: این سه پروژه تحقیقاتی شامل استفاده از سلول درمانی در بیماریهای فلج مغزی، MS و ALS می‌ شود که در حال اجرا است.

وی استفاده از سلول درمانی در بیماری فلج مغزی را از پروژه های مهم پژوهشگاه دانست و اظهار داشت: برخی از بیماران فلج مغزی نسبت به کاردرمانی و دارو درمانی پاسخ نمی دهند از این رو لازم است تحت درمانهای ترمیمی قرار گیرند تا توانایی خود را به دست آورند.

وی با بیان اینکه در این تحقیقات می خواستیم بدانیم که آیا سلول های بنیادی در این بیماران مفید است یا خیر، ادامه داد: نتایج تحقیقات دنیا بی خطر بودن این روش را نشان می دهد از این رو در این روش از سلولهای بنیادی مغز استخوان برای درمان استفاده شد.

عرب با تاکید بر اینکه دراین طرح سلولهای بنیادی به داخل نخاع تزریق شد، ادامه داد: پس از 6 ماه تزریق نتایج خوبی دست یافتیم از این رو طرح دومی را دراین زمینه اجرایی کردیم و بر اساس آن مجدا اقدام به تزریق سلولهای بنیادی کردیم.

 

مجری طرح بررسی اثر بخشی سلولهای بنیادی را از اهداف طرح دوم ذکر کرد و یادآور شد: این طرح تاکنون به پایان نرسیده است ولی نتایجی که تاکنون به دست آوردیم نشان از بهبود بیماران دارد به گونه ای که اسپاسم های بدنی آنها کمتر شده است و وضعیت حرکتی و تعادلی آنها بهبود یافته است.

وی از اقدام این پژوهشگاه برای اجرای کشوری این طرح خبر داد و گفت: قرار بود که این طرح به صورت کشوری اجرایی شود ولی به دلیل مشکلاتی در سطح کشور اجرا نشد که امیدواریم با برطرف شدن این مشکلات آن را اجرایی کنیم.

روشی برای درمان بیماری MS مقاوم به دارو

این محقق با اشاره به جزئیات تحقیقات پژوهشگاه رویان در زمینه بیماری MS خاطرنشان کرد: برخی از بیماران مبتلا به ام اس مقاوم به دارو محسوب می شوند به این معنا که علی رغم استفاده از دارو، سیر بیماری همچنان سیر پیشرونده دارد لذا تصمیم گرفتیم نقش سلولهای بنیادی را بر روی این بیماران بررسی کنیم.

عرب به بیان نحوه اجرای این تحقیقات پرداخت و ادامه داد: برای این منظور بیمارانی را انتخاب و سلولهای بنیادی مزانشیم را به آنها تزریق کردیم.

وی با بیان اینکه این طرح به نیمه های اجرا رسیده است، یادآور شد: در حال حاضر نمی توانیم نتایج را اعلام کنیم چرا که این تحقیقات به صورت Blind در حال اجرا است و پزشکان نمی دانند که به کدام یک از بیماران سلول تزریق شده است ولی برخی از بیماران بهبود قابل توجهی داشته اند و پزشکان تصور می کنند این افراد بیمارانی هستند که سلولهای بنیادی را دریافت کردند.

وی ابزار امیدواری کرد که طرح MS ادامه یابد تا با تغییراتی در زمینه نوع سلول بنیادی، طرز تزریق و دفعات تزریق بهترین شیوه را برای درمان ارائه دهیم.

تلاش رویان برای بهبود شرایط مبتلایان به ALS

این محقق پژوهشگاه رویان از تلاش این پژوهشگاه در زمینه روشی برای بهبود زندگی بیماران مبتلا به بیماری ALS خبر داد و گفت: این بیماری تحت تاثیر فعالیت سیستم ایمنی است و یا بر اثر سمیت گلوتامات که یک نوع ترانسمیتی است که در مغز ترشح می شود، سلولهای عصبی تحتانی و فوقانی تخریب و ضایعات حرکتی، گوارشی و تنفسی برای بیمار ایجاد می شود.

وی با بیان اینکه ALS یک بیمار پیشرونده است، ادامه داد: متاسفانه 5 سال پس از تشخیص این بیماری بیمار بر اثر مشکلات تنفسی فوت می کند.

عرب با اشاره به تحقیقات بر روی این بیماری، اضافه کرد: در این بیماری بیماران به 3 گروه تقسیم شدند که در گروهی به صورت داخل نخاعی، گروه دیگر از طریق تزریق داخل بطن مغزی و گروه دیگر به صورت داخل وریدی سلولهای بنیادی را دریافت کردند.

وی با تاکید بر اینکه در این تحقیقات هدف درمان این بیماری پیچیده نیست، خاطرنشان کرد: این بیماری درمان قطعی ندارد و در این تحقیقات در تلاش هستیم که پروسه پیشرفت بیماری را کند کنیم و بیمار دیرتر به مرحله نهایی برسد و نیاز به لوله معده نداشته باشد.

مجری طرح ابرازامیداروی کرد که تا یک سال آینده بتوانند به نتایج امیدوار کننده ای برسند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.